5 Do It Yourself klus projecten die jouw tuin nog mooier gaan maken. Ga direct aan de slag met praktische bouwtekeningen.

DIY Projecten om jouw tuin nog mooier te makenOngeacht de grootte van je tuin is er altijd genoeg te klussen in de tuin. De schutting die een likje verf kan gebruiken of zelfs vervangen kan worden. Het plaatsen van een tuinpoort. Een vijver met mooie bruggetjes erover aanleggen. Al deze klussen vereisen een goede voorbereiding. Wanneer je zelf iets van hout gaat maken om jouw tuin te verfraaien zul je veel baat hebben bij een praktische en complete bouwtekening. De bouwtekeningen van Fred zijn onmisbaar voor iedere klusser die in de tuin aan de slag wil gaan. We zetten de leukste Do It Yourself projecten voor jouw tuin op een rijtje.

Zelf-een-bloemenbak-maken1.   Maak zelf een houten bloembak of moestuinbak

Dankzij bloembakken voeg je wat extra groen toe aan jouw tuin. Niet alleen leuk om een bloembak te maken waar je kleurrijke bloemen in kunt zetten. Bouw ook eens je eigen moestuinbak zodat je lekker aan de slag kunt gaan met het kweken van verse groenten in je eigen tuin. Je zult versteld staan hoe lekker groenten uit eigen tuin smaken. Tip:  Wanneer je de bakken plaatst op wieltjes zijn deze makkelijk verrijdbaar.

2.   Leg zelf een vijver met een loopbrug aan

Een vijver geeft je tuin direct een rustgevende uitstraling, het geluid van het kabbelende water maakt je helemaal ontspannen. Een vijver is eenvoudig aan te leggen dankzij een prefab vijverbak of je kunt eenvoudig zelf met behulp van folie een vijver maken. Om de vijver een geheel te laten worden met je tuin kun je er een mooie loopbrug overheen plaatsen. Het maken van een vijverbrug is een mooi klusproject voor in de tuin.

3.   Maak zelf een houten brievenbus

Maak-zelf-een-houten-brievenbusSchrik jij weleens wakker als er een pakketje door de brievenbus valt? Dat is het nadeel van een deur brievenbus. Wanneer je een losse brievenbus in je tuin plaatst heb je geen last van lawaai door de brievenbusklep. Ook heb je geen last meer van tocht in huis door de brievenbusklep en de kans dat er een inbraak plaatsvindt neemt ook af. Daarnaast kun je helemaal zelf het design kiezen als jij jouw eigen brievenbus gaat maken. De postbode zal je dankbaar zijn hij hoeft nu minder ver te lopen om jouw post te bezorgen.

4.   Maak zelf een houten kliko ombouw

De vuilnisbakken met fel gekleurde deksels doen vaak afbreuk aan jouw mooie tuin. Je kunt kliko’s eenvoudig wegwerken door er een mooie houten kliko ombouw omheen te bouwen. Dit geeft jouw tuin gelijk een veel mooiere uitstraling. Bovendien voorkomt een kliko ombouw dat muizen, ratten of ander ongedierte bij jouw vuilnisbak kan komen. De vuilnisbak wordt dankzij de kliko ombouw ook beter beschermd tegen warmte waardoor de stank vorming in de vuilnisbak afneemt. Het design voor de kliko ombouw kun je helemaal zelf kiezen en doordat je zelf aan de slag gaat bespaar je op arbeidskosten. Een mooi DIY project voor in jouw tuin waar je jarenlang plezier aan zult beleven. Let uiteraard wel altijd op dat je veilig aan het klussen bent. 

5.   Maak zelf een hok om jouw hout te bewaren

Bouwtekeningen kopen?Rondslingerend haardhout geeft jouw tuin een rommelige uitstraling. Als je jouw houtblokken niet zorgvuldig opbergt kunnen ze nat worden en zijn ze niet meer goed bruikbaar om de open haard mee aan te steken. De oplossing om jouw houtblokken droog en netjes op te bergen is het bouwen van een houthok. Kies je eigen design en afmetingen zodat het houthok helemaal past bij de stijl van jouw tuin. Tip: als je de vloer van het houthok bestraat blijft jouw hout kurkdroog.

De bouwtekeningen voor zowel de bloembakken, moestuinbakken, loopbruggen, brievenbussen, een kliko ombouw en een hout bewaar hok vind je allemaal in het complete bouwtekeningen pakket van Fred. Met  dan 10.000 bouwtekeningen valt er altijd iets te klussen in jouw tuin. Lees er alles over.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online Bouwtekening

AANBIEDING!

Met wel meer dan 10.000 handige bouwtekeningen