Container ombouw maken

Containers zijn altijd een akelig gezicht wanneer je ze ziet staan. Je zit bijvoorbeeld in de tuin op je zelfgemaakte loungebank en kijkt net tegen je containers aan. Je kunt er voor kiezen om een container ombouw te gaan maken. In dit artikel kun je wat meer informatie lezen over hoe je een container ombouw kunt gaan maken! Een kliko ombouw biedt verschillende voordelen. Je containers zijn er bijvoorbeeld nog wel alleen je ziet ze niet meer in het zicht staan. Erg handig wanneer je geen andere plek uit het zicht hebt. Je hebt ook minder last van de geur bijvoorbeeld als het erg warm is buiten. Het houdt ook katten of andere ongedierte tegen die in de kliko kunnen gaan ravotten. Een houten container ombouw is erg handig en gemakkelijk te maken doormiddel van een goede bouwtekening. Insomniafm schreef dat containers worden gebruikt op festivals. 

Goedkoper om zelf te maken?

In de meeste gevallen is het vaak voordeliger om zelf een container ombouw te maken. Je kunt het zo gek maken wat je zelf wilt natuurlijk. In de meeste gevallen ben je wanneer je hem zelf kant en klaar gaat kopen niet echt tevreden over het formaat of de afwerking. Je wilt misschien toch een andere kleur of houtsoort gebruiken. Wanneer je de ombouw zelf gaat maken kun je hem toch je gehele eigen stijl maken. Het is tegenwoordig erg populair om steigerhout te gebruiken.

Een kliko ombouw zelf maken van steigerhout?

Een kliko ombouw van steigerhout. Dit word vaak gedaan, omdat steigerhout tegenwoordig erg populair is en kun je gemakkelijk bewerken. Het geeft een robuuste stijl en toch ook een stoere uitstraling. Je kunt er ook voor kiezen om een ander houtsoort te gaan gebruiken. Kijk wel eerst even naar de verschillende soorten planken voor je gaat beginnen met klussen.

Wanneer je kiest voor nieuwe planken die je laat zagen kun je deze het beste een aantal weken toch even laten drogen op kamertemperatuur. Je voorkomt dat de planken kunnen gaan werken. Het kan zijn wanneer je dit niet doet dat er later rare vormen en krommingen in je kliko ombouw kunnen komen. 

De steigerhouten planken kun je behandelen doormiddel van olie of beits. Je kunt er ook voor kiezen om deze te verven. Je ziet alleen de nerven van het hout minder of bijna niet meer. Wanneer je het steigerhout gaat behandelen verleng je de levensduur van het hout. De container ombouw staat namelijk toch weer en wind buiten! Je voorkomt hiermee houtrot en ander achterstallig onderhoud. 

Douglas hout gebruiken voor een kliko ombouw?

Je kunt er voor kiezen om douglas hout te gaan gebruiken voor de container ombouw. Dit is een mooi houtsoort om te gaan bewerken en is zeer sterk. Het hout is niet alleen veerkrachtig, maar heeft ook een lange levensduur. Houdt er alleen wel rekening mee dat het hout kan gaan vergrijzen of verkleuren in de loop van de jaren. Wanneer je dit tegen wilt gaan kun je het beste het hout behandelen met olie, beits of verf. Het is een prachtig houtsoort en word vaak gebruikt.

Douglas-hout-voor-kliko-ombouw

Een goede bouwtekening voor je container ombouw?

Het is erg belangrijk om een goede bouwtekening te hebben om zelf je container ombouw te kunnen gaan maken. Je kunt er voor kiezen om toch zelf aan de slag te gaan, maar je loopt vaak tegen problemen aan. Je krijgt er bijvoorbeeld bij een bouwtekening altijd een materiaallijst bij. In het complete bouwtekening pakket van Fred zit je nooit in de problemen. Als klusser is het erg vervelend als je niet precies weet wat je nodig hebt. Een bouwtekening is dus echt aan te raden. Zeker als je vaker klust. Je kunt kiezen uit wel 10.000 bouwtekeningen in dit pakket. Je krijgt er wanneer je direct besteld een aantal bonusproducten bij zolang de voorraad strekt. 

Een stappenplan is ook handig om te hebben

Een container ombouw is gemakkelijk te maken doormiddel van een stappenplan. In de bouwtekeningen staat dit dan ook duidelijk vermeld. Je kunt het beste beginnen om de locatie te bepalen. Bekijkt goed waar je de ombouw wilt gaan plaatsen. Het moet goed bereikbaar zijn en gemakkelijk te kunnen gebruiken zijn. Zorg ook voor een goede vlakke ondergrond zodat de container ombouw niet kan gaan vrikken en stabiel is. Controleer ook de afmetingen van je containers zorgvuldig zodat je niet voor verassingen staat. Je kunt de bouwtekening dus aan je eigen wensen aanpassen wanneer nodig. Je krijgt er zelfs cad software voor om eventueel wat aanpassingen te kunnen gaan doen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online Bouwtekening

AANBIEDING!

Met wel meer dan 10.000 handige bouwtekeningen