Een houten schutting plaatsen?

Je wilt een houten schutting plaatsen en je weet niet waar je moet gaan beginnen? In dit artikel word de basis globaal uitgelegd. Het beste om te gaan doen is als je zelf een schutting wilt gaan maken een goede bouwtekening opvolgen. Je kunt deze eenvoudig kiezen uit het complete online bouwtekening pakket van Freds bouwtekeningen. Er staan maar liefst 10.000 soorten bouwtekeningen in en zijn van hobbelpaard tot overkapping of een buitenkeuken. Om even terug te komen over een houten schutting plaatsen. Het geeft je ook nog eens net even wat meer privacy en is helemaal geen overdreven moeilijke klus. Je moet uiteraard wel eerst zorgen voor een goede voorbereiding. Dit scheelt vaak het halve werk!

Welk model schutting?

Er zijn gigantisch veel schuttingen. Iedereen heeft wel een andere en bijna niemand dezelfde! Let maar eens goed op in de omgeving. Je kunt zo bijvoorbeeld kiezen voor verticale planken of horizontale planken. Je hebt zelf de keuze welk houtsoort je wilt gaan gebruiken. Harde of zachte houtsoorten bijvoorbeeld. De levensduur van het hout is erg belangrijk en het word aangeraden om douglas hout te gebruiken, omdat deze ongeveer een levensduur heeft van 10 tot 15 jaar. Je moet uiteraard wel het hout goed behandelen en ook het onderhout niet vergeten! Het is verstandig om bij het gebruik van de palen die de grond in geslagen worden hard hout te gebruiken. Je voorkomt zo dat ze minder snel gaan rotten. In sommige gevallen kun je deze palen ook eerst even behandelen met een soort verf. Home Bound Veteran heeft een mooie omheining.

een-houten-schutting-plaatsen-bouwtekening

Een-houten-schutting-plaatsen

Voordat je een houten schutting plaatst

Je kunt het beste voordat je een houten schutting gaat plaatsen eerst toch maar even overleggen met je buren. In sommige gevallen kun je de kosten delen. Het is ook handig misschien willen ze wel mee helpen. Het kan ook zo zijn wanneer je zelf de schutting plaatst en zelf het onderhout en alles netjes regelt de buren het tegenovergestelde doen. Die denken dat dat niet hoeft. In dit geval kan de schutting toch erg snel achteruit gaan en zo ook de kant van jezelf. Let hier wel altijd op!

Nog wat extra informatie

Je moet wanneer je zelf een houten schutting plaatst het juiste houtsoort gaan kiezen. In de meeste gevallen kies je altijd voor hardhouten palen die de grond in gaan. De planken hebben minder te verduren, maar staan toch in regen en wind. Je hebt de keuze vaak uit steigerhout of bijvoorbeeld vurenhout. Ook dit kun je zelf zo gek maken hoe je wilt. Je kunt dit zelf helemaal samenstellen. Uiteraard hangt dit ook vaak van het budget af. 

Controleer de maten goed die je wilt. Zoals bijvoorbeeld de hoogte en de breedte. Wanneer je panelen hebt moeten er meestal 1 of 2 ingekort worden om dit netjes aangesloten te krijgen. Je kunt dit het beste met goed gereedschap doen. Wanneer je schroeven gaat gebruiken boor dit dan eerst even voor. Het zou jammer zijn dat je zelf gemaakte schutting gaat splijten. Het is ook aan te raden om elektrisch gereedschap te gaan gebruiken en netjes te werk te gaan. Zo voorkom je ergernissen en irritaties. Je werkt dus iets sneller en je maakt minder fouten.

 

Hardhouten palen plaatsen

Je kunt het beste om rotten te voorkomen hard houten palen plaatsen. 1/3 in de grond is sterk aan te raden. De onderkant van de palen die de grond in gaan kun je het beste ook eerst even behandelen. Zo voorkom je het wegrotten van de palen. De schuttingplanken kun je het beste ongeveer 5 centimeter boven de grond plaatsen, zo voorkom je het wegrotten. 

Wanneer je een compleet bouwtekening pakket nodig hebt kun je kiezen voor het pakket.

Een houten schutting plaatsen met behulp van bouwtekening?

Je kunt er voor kiezen om een houten schutting te plaatsen met behulp van een goede bouwtekening. Je kunt gemakkelijk aan de slag, omdat er bij de bouwtekeningen van Fred een complete materiaallijst zit. Zo kun je direct naar de bouwmarkt om je benodigde onderdelen te kunnen halen. 
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online Bouwtekening

AANBIEDING!

Met wel meer dan 10.000 handige bouwtekeningen