Zelf een overkapping maken?

Wanneer je zelf een overkapping wilt maken is deZelf-een-overkapping-maken kans groot dan je lang aan het zoeken bent voor een goede bouwtekening.

Elke klusser heeft als uiteindelijke doel om geld te besparen en zelf de klussen uit te voeren. 

Praktisch alle doe-het-zelvers maken gebruik van bouwtekeningen om hun projecten uit te voeren. Deze bouwtekeningen waren tot jaren geleden zeer lastig te vinden. Een overkapping zelf maken, was daardoor vaak niet mogelijk. Tegenwoordig is het gelukkig allemaal anders.

Uiteindelijk zal je trots zijn met je eigen overkapping!

Als klusser wil je trots zijn op wat je maakt. Dat je ook veel geld bespaart is al helemaal leuk.

Daarom is zelf een overkapping maken zo’n superklus.

Je maakt hem precies zoals jij wilt en het is een stuk goedkoper dan een overkapping laten bouwen.

Want toen ik eens rondkeek naar wat bedrijven vragen voor het maken van een overkapping, kwam ik offertes tegen van boven de tienduizend euro’s!

Ook al ben je maar een beetje handig, je hoeft geen geld te stoppen in een aannemer. Je kunt makkelijk zelf je eigen overkapping maken, met behulp van een bouwtekening

In dit project zit alles wat doe-het-zelven zo leuk maakt. Vooral omdat je het ontwerp van je dromen maakt, bijvoorbeeld een overkapping met buitenkeuken. Of een overkapping om lekker in te loungen met vrienden of te ontspannen met een lekker biertje.

Op deze pagina krijg je een bruikbare handleiding voor het bouwen van je eigen overkapping, zodat je eindelijk voluit geniet van je buitenruimte.

Wat voor hout gebruik je? Welke dakbedekking? En hoe kies je de constructie?

Ontdek alles wat je moet weten over een doe-het-zelf overkapping. We beginnen met basistips, daarna gaan we dieper de materie in. Ik leg precies uit waar je rekening mee moet houden en hoe je aan de overkapping bouwtekening komt. En ik geef je een overzichtje van de (materiaal)kosten. Met deze instructies bouw je voor een normale prijs “buiten een duurzaam dak boven je hoofd”.

Volg gewoon de stappen, dan is het maken van een tuin overkapping een gegarandeerd succes.

Waar je allemaal rekening mee moet houden wanneer je een overkapping gaat maken

Overkapping-maken

Het maken van een overkapping is een lastige klus. Erg veel mensen onderschatten dat het erg stevig gemaakt moet worden. Bij een hevige storm of code rood moet deze natuurlijk wel blijven staan! Je hebt ontzettend veel keuze wat betreft de verschillende materialen die je zou kunnen gebruiken. Een afdak van hout, golfplaten, plexiglas etc. Dat je juist alle kanten op kunt gaan wil dit project nog wel eens lastiger maken dan dat het is. Want hoe ga je ooit een keuze maken met welke materiaalsoort jij het best kunt werken?

De palen, en dus het hout, dat ik gebruikte om mijn overkapping te maken was erg sterk hout. Een overkapping maken met goedkoop hout kan ik je echt niet aanraden. Kies voor hoogwaardig en sterk hout wat behoorlijk wat jaren mee gaat. Zo kan je veel langer van je overkapping genieten waardoor het over de jaren heen een erg goedkoop project blijkt te zijn.

Het is ook belangrijk om te kijken of je eventueel een bouwvergunning nodig hebt. In de meeste gevallen is dit niet nodig, maar je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen. Het zou jammer en zonde zijn als je alles weer af moet gaan breken..

Een goedkope overkapping

In principe is een overkapping een redelijk goedkope oplossing, omdat het hier alleen over de constructie en een dak deel gaat. Het hoeft allemaal niet erg duur te zijn als het eerste gedeelte van het bouwproces goed gaat. 

De kosten kunnen nog verder oplopen als jij besluit glas in je overkapping te plaatsen in plaats van plexiglas. Toch kan je het best kiezen voor een overkapping van hout, aangezien het voor een prachtig resultaat zorgt. Zo kan jij een overkapping maken waar je nog tot het einde van dagen van kunt genieten.

Middels de tekeningen en het onderstaande stappenplan kan jij de overkapping bouwen die jouw tuin of terras nodig heeft. Een afdak waar je het hele jaar door van kunt genieten. Barbecueën als het regent of een boek lezen als de zon te fel is. Met een goede afdak kan jij pas echt gaan genieten van jouw buitenruimte.

Een aantal voordelen van een overkapping

  • Je hebt een eigen plekje in de schaduw en iets meer privacy
  • Wanneer het gaat regenen als je net op dat moment een BBQ hebt met je net gemaakte buitenkeuken!
  • Denk ook aan het bergen van spullen zoals fietsen, grasmaaier en andere spullen
  • Een lekkere lounge plek!

Een bouwtekening voor een overkapping

Je kun onderaan op de link klikken om naar Fred’s Bouwtekeningen te gaan en om de bouwtekeningen aan te schaffen voor een zeer voordelige prijs. Geniet van deze actie en je zult versteld staan hoeveel mogelijkheden je hebt. In dit pakket zitten wel 10.000 bouwtekeningen en meerdere bonus pakketten wanneer je het aanschaft via deze website!

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1632861065533", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000006179760","familyId":"","siteId":"1197305","target":true,"rating":true,"price":false,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"TP-Link%20Deco%20M4%20-%20Multiroom%20Wifi%20-%20Mesh%20WiFi%20-...","linkSubId":""};

Snelle en stabiele wifi in je overkapping? 

Om optimaal gebruik te maken van je zelfgemaakte overkapping kun je er zelfs voor kiezen om dit uit te breiden door middel van een WiFi systeem. Je bent dan overal bereikbaar en kunt genieten van een optimaal buitenleven. Zo kun je ook onbeperkt streamen met bijvoorbeeld een mobiel apparaat of zelfs een tv monteren in je eigen overkapping. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online Bouwtekening

AANBIEDING!

Met wel meer dan 10.000 handige bouwtekeningen