Zelf een loungebank maken

Je kunt er voor kiezen om zelf een loungebank te gaan maken. Het zelf maken van een loungebank is vaak ook iets goedkoper, maar de echte reden is dat je hem zelf kan aanpassen naar je eigen wensen. Je kunt goed besparen op de materialen en kan oplopen tot wel 200 euro. Het geld wat je weer over houdt daar kun je bijvoorbeeld weer mooie tuinkussens van kopen. Dat maakt je loungebank weer iets comfortabeler en een luxe uitstraling. Rosatom Tech academy heeft een prachtige set in een grote tuin.

zelf-een-loungebank-makenWelke afmetingen en model?

Er zijn heel veel verschillende modellen te vinden. De loungebanken zijn erg populair in deze tijd. Je kunt in het complete bouwtekening pakket er van uit gaan dat er echt wel een model tussen zit die je aan spreekt. Er zitten duidelijke bouwtekeningen bij en handige materiaal lijsten. Daar staat precies op wat je allemaal nodig hebt op zelf je loungebank te gaan maken.

Welk houtsoort kan ik gebruiken?

Zoals we inderdaad allemaal al een beetje weten is steigerhout erg populair. Je kunt dit houtsoort dus ideaal gebruiken voor een loungebank in de tuin of je overkapping. Je zou ook kunnen kiezen voor een loungebank van eiken, douglas of grenenhout. Let wel op dat je voor een goede afwerking kiest zodat de zelfgemaakte loungebank niet snel achteruit kan gaan in kwaliteit. Hij staat toch jaar in jaar uit buiten!

Zelf een loungebank maken van steigerhout

Je wilt toch zelf een loungebank maken? Wanneer je kiest om dit met steigerhout te gaan maken kun je het beste letten op de volgende punten. Je moet opletten welk soort planken je gaat gebruiken. Wanneer je kiest voor nieuwe planken moet je er rekening mee gaan houden dat deze kunnen gaan werken. Het is daarom belangrijk om de nieuwe steigerhouten planken een tijdje goed te laten drogen voordat je de loungebank gaat maken. Je voorkomt daarmee kromme planken en scheurtjes. Dit is natuurlijk zonde van de tijd die je er in stopt. Ook is het belangrijk om een goede bouwtekening te hebben om de loungebank te gaan maken. Klik hiernaast op de afbeelding van Freds Bouwtekeningen voor deze unieke actie. Je hebt dan onbeperkt toegang tot maar liefst 10.000 bouwtekeningen.

Wanneer je kiest om een loungebank te gaan maken met gebruikt steigerhout kun je vaak direct aan de slag. Let wel eerst even op dat het steigerhout wel buiten heeft gestaan. In de meeste gevallen zijn de gebruikte steigerhouten planken wel ruw en moeten ze voor het mooie eerst nog even geschaafd worden. Je kun dit het beste doen met elektrisch gereedschap. Daarna kun je ze ook nog het beste even schuren om goede kwaliteit te verkrijgen. Je wilt immers een mooie loungebank gaan maken en wanneer je er op gaat zitten geen splinters hebben.

Goed gereedschap

Het is lastig om een loungebank te gaan maken zonder goed gereedschap. Het is daarom ook erg aan te raden om goed gereedschap te gaan gebruiken wanneer je zelf een loungebank maakt. elektrisch gereedschap is daarom ook een echte aanrader. Zorg ervoor dat je geen bot gereedschap gebruikt. Je voorkomt dan dat het steigerhout vaak gaat splijten. 

De zelfgemaakte loungebank personaliseren

Je kunt de zelfgemaakte loungebank zelf naar je eigen stijl aanpassen en personaliseren! Het is immers je eigen bouwproject! Denk hierbij aan een rugleuning. Hoe wil je deze hebben? Een rechte leuning of een licht schuine rugleuning? Er zijn veel aanpassingen mogelijk. Je moet er toch eerst even goed over na gaan denken voordat je echt direct aan de slag gaat. Het beste is vaak om eerst even wat ideeën te gaan zoeken op internet of in het complete bouwtekening pakket van Fred te gaan kijken. Er zitten inmiddels meer dan 10.000 complete bouwtekeningen in inclusief materiaallijsten zodat je direct aan de slag kunt gaan met je eigen project. Bedenk wanneer je voor een schuine rugleuningen kiest dat je er ook een tussenruimte laat zitten. Dit zorgt voor de afvoer van bijvoorbeeld het regenwater en ander vuil wat je buiten kunt gaan verwachten. Hierdoor kun je het gemakkelijk schoon houden en voorkom je houtrot minder snel.

Efficiënt werken is belangrijk

Wanneer je elf aan de gang gaat met klussen is efficiënt werken erg belangrijk. Je kan daar inmiddels veel tijd en ergernissen mee voorkomen. Je kunt er voor kiezen om de planken bijvoorbeeld al op maat je laten zagen bij de bouwmarkt. Wanneer je dit toch zelf wilt gaan doen kun je het beste wel kiezen om goed gereedschap te gebruiken. Gebruik daarom altijd een goed en scherp zaagblad in je zaagmachine. Probeer bijvoorbeeld wanneer je moet gaan zagen het meeste in een keer te gaan doen. Uiteraard wanneer dit kan!

Efficiënt-werken-loungebank-maken

Een goede bouwtekening

Je kunt het beste gebruik maken van een goede bouwtekening. Uiteraard is de keuze aan jezelf, maar het word wel sterk aangeraden. Je hoeft gelukkig geen jarenlange kluservaring te hebben. Geberuik bijvoorbeeld gemakkelijk met de materialenlijst naar de bouwmarkt wanneer je volgens de bouwtekening de loungebank gaat maken. Je voorkomt ook ergenissen en problemen die kunnen ontstaan wanneer je geen gebruik maakt van een goede bouwtekening. Kortom in Freds bouwtekening pakket zit er altijd wel iets voor je tussen. Er zitten niet alleen bouwtekeningen bij voor een loungebank, maar ook bijvoorbeeld voor een vuurtafel je bij de bank kan gaan combineren. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online Bouwtekening

AANBIEDING!

Met wel meer dan 10.000 handige bouwtekeningen