Zelf een bed maken

Je wilt zelf een bed maken? Geen idee waar je mee moet beginnen? In dit artikel leggen we je uit hoe je het beste zelf aan de slag kunt gaan. Je kan bijvoorbeeld een leuk stoer bed van steigerhout gaan maken. Kortom je kan dit naar eigen smaak indelen en aanpassen. Het scheelt in de meeste gevallen ook nog eens wat geld dan wanneer je een bed kant en klaar koopt. 

Welk model en formaat?

Het is belangrijk voordat je begint met zelf een bed maken om eerst de goede afmetingen te hebben. Er zijn verschillende modellen zoals bijvoorbeeld een groot 2 persoons bed, 1 persoons bed of een twijfelaar. Alles is mogelijk en je hebt dit zelf in de hand. Het is ook belangrijk om na te denken over wat voor nachtkastjes je er bij wilt hebben. Je kunt er voor kiezen om 2 losse kastjes neer te zetten of deze te monteren aan het buitenframe. Wanneer je een simpel bed wilt maken zonder al teveel er omheen kun je kiezen voor een simpel model. Je kan dit in de meeste gevallen vaak combineren in de stijl van de slaapkamer. 

zelf-een-bed-maken

Welke constructie om zelf een bed te maken?

In een slaapkamer is het de bedoeling dat je tot rust komt. Je kunt er ontspannen en relaxen. Je bepaalt zelf de sfeer wanneer je zelf een bed gaat maken. Zo kun je dus kiezen voor een geheel eigen ontwerp, maar je kunt ook gemakkelijk een goede bouwtekening uit gaan zoeken. Zo kun je kiezen om het bed te maken van bijvoorbeeld steigerhout. Wanneer je steigerhout gaat gebruiken is het aan te raden om het te behandelen. Je geeft hierdoor je slaapkamer een geheel eigen karakter en is ook nog eens origineel. Je kan dit doormiddel van olie of verf gaan behandelen. 

In de meeste gevallen word er ook vaak MDF gebruikt als houtsoort. Het is iets harder dan bijvoorbeeld kersenhout en kan ook tegen een stootje. Mits je de wat dikkere platen gebruikt natuurlijk. Het is vaak een goedkopere, maar toch ook goede oplossing om te gebruiken. Je kunt ook kiezen voor multiplex dit is nog iets voordeliger, maar niet echt aan te raden. In principe is alles wel mogelijk. 

Uiteindelijk

Je kunt uiteindelijk zelf een bed gemakkelijk zelf maken. Wanneer je het bouwtekening pakket van Fred gaat gebruiken is het allemaal erg gemakkelijk. Je krijgt er een uitgebreide materiaallijst bij en kunt er direct mee naar de bouwmarkt. Je kunt tevens gebruik maken van de duidelijke bouwtekeningen die verwerkt zijn in dit complete pakket.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online Bouwtekening

AANBIEDING!

Met wel meer dan 10.000 handige bouwtekeningen