Zelf een tv meubel maken

Je wilt zelf een tv meubel maken

Wanneer je zelf een tv meubel wilt gaan maken kun je het beste een goede bouwtekening hebben. Het is tegenwoordig erg populair om zelf je tv meubel te gaan maken en ook nog eens leuk om te gaan doen. Je bent toch lekker aan het klussen en je krijgt er toch weer een mooi meubel voor terug. Je kunt dit al vrij eenvoudig voor elk budget realiseren. In dit artikel lees je een aantal handige tips en wat meer informatie. 

Welke stijl wil ik?

Je zult je in ieder geval eerst zelf even moeten afvragen welke stijl je wilt. Vaak wanneer je zelf een tv meubel gaat maken weet je in de meeste gevallen wel wat je wilt. Het kan zijn dat je er nog niet uit bent welke stijl je wilt. Er zijn op internet en in het complete bouwtekening pakket van Fred veel soorten bouwtekeningen in verschillende stijlen beschikbaar gemaakt. Wil je bijvoorbeeld een brede of smalle tv meubel? Wil je een meubel met verschillende kastjes of zonder kastjes? Je kunt er zelfs voor kiezen om het meubel aan de muur te monteren zodat je geen pootjes meer ziet. Er zijn erg veel mogelijkheden en je kunt er compleet je eigen stijl mee creëren.

zelf-een-tv-meubel-maken-welke

Ook erg handig om van te voren te weten is een beetje welke apparatuur je wilt gaan gebruiken. Je kunt er van te voren een beetje rekening mee houden vanwege de bekabeling en eventueel de afmetingen van de kastjes. Wanneer je veel apparatuur in je tv meubel hebt staan kun je zorgen voor goede ventilatie, omdat in de meeste gevallen het erg warm kan worden. Dit is slecht voor de apparaten. Ze kunnen hierdoor sneller kapot gaan en dat is zonde. Denk hier dus wel goed bij na voordat je zelf een tv meubel gaat maken. Wanneer je dit allemaal weet kun je gaan beginnen!

Het juiste houtsoort voor je tv meubel

Het kiezen van een houtsoort voor je zelfgemaakte tv meubel is vaak er lastig. Je moet in eerste instantie goed weten welke stijl je wilt. Wanneer je een strak en design tv meubel wilt gaan maken kun je het beste kiezen voor MDF platen. Je kunt deze erg mooi bewerken en word vaak gebruikt. Let wel op dat je de juiste dikte neemt, omdat het anders kan doorzakken. Wanneer je een robuuste stijl wil gaan creëren kun je er ook voor kiezen voor wat grove houtsoorten met lichte kleuren. Steigerhout is tegenwoordig ook erg populair, maar je moet het natuurlijk wel mooi vinden!

Een steigerhouten tv meubel maken?

een-steigerhouten-tv-meubel-maken

Een tv meubel van steigerhout is erg populair in deze tijd. Je moet er echt van houden. Meestal wanneer je meer meubels of andere dingen met steigerhout binnen hebt staan is het een mooie combinatie. Je kunt gebruik maken van nieuwe of gebruikte steigerhouten planken. De nieuwe planken komen direct van een zagerij en zijn al vooraf geschaafd, gedroogd en al klaar voor gebruik. Je kun er dan ook voor kiezen om deze planken al om maat te laten zagen. Je moet ook rekening houden dat het steigerhout een natuurproduct is en het kan gaan werken. 

MDF gebruiken

Wanneer je iets goedkoper uit wilt zijn kun je ook voor MDF kiezen. Het is namelijk iets goedkoper dan steigerhout. Je moet van te voren wel weten of je de tv gaat ophangen of dat je deze wilt neerzetten op het zelfgemaakte tv meubel. MDF kan namelijk door gaan zakken en dat wil je echt niet hebben. Je kunt er voor kiezen om voor constructief MDF te gaan, maar dit type is wel wat duurder. Ze zijn wel wat dikker dan de ”gewone” MDF platen. De kans op doorzakken is dan ook vele malen kleiner. 

Het afwerken 

De afwerking is vaak een punt waar je echt even goed over na moet gaan denken. In de meeste gevallen weet je al een beetje wat je wilt. Als je het nog niet weet denk er dan nog even goed over na! In het geval met steigerhout kun je er voor kiezen om dit onbehandeld te laten en geeft dit een erg natuurlijk effect. Je kun er uiteraard ook voor kiezen om het met olie of beits af te gaan werken. Je kunt er ook voor kiezen om het hout te gaan vergrijzen of zelfs te gaan verven. Er zijn erg veel mogelijkheden 

Goed-gereedschap-tv-meubel-maken

Goede gereedschap

Werk met goed gereedschap als je zelf een tv meubel gaat maken. Het is erg belangrijk, omdat je het meubel vaak in het zicht hebt staan. Je kunt dus elk foutje gaan zien als dit niet goed gaat. Nauwkeurig werken is daarom echt heel erg belangrijk. Bij de bouwtekeningen staan  afmetingen bij en kun je dus nauwkeurig op de millimeter het hout op maat zagen. Let wel op dat dit goed gebeurd, omdat je anders kieren kan gaan krijgen.

Een goede bouwtekening is vaak handig

Je kunt het beste gebruik maken van een goede bouwtekening. In het pakket van Fred’s bouwtekeningen zitten er maar liefst 10.000. Dit is bijvoorbeeld van tv meubel tot overkapping of buitenkeuken. Je kunt gebruik maken van de bouwtekening om de kwaliteit te waarborgen. Ook is het erg handig omdat er geen onduidelijkheden meer zijn voor jezelf. Je krijgt er een aparte materialenlijst bij en kunt in een keer naar de bouwmarkt voor spullen! Je werkt dus veel efficiënter en gemakkelijker.

Compleet bouwtekeningen pakket

Wanneer je een klusser of doe-het-zelver bent is het vaak leuk en handig om verschillende bouwtekeningen te hebben. Het complete bouwtekening pakket van Fred omvat 10.000 bouwtekeningen. Je kun bijvoorbeeld iets opnoemen en het zit er altijd wel bij. Van hobbelpaard tot zelf een schuur bouwen! Je kunt er leuke ideeën van op doen en er zit bij elke bouwtekening een goede materialenlijst bij. Erg handig samengevat en duidelijk getekend. Er zijn voor de tv meubelen 9 soorten beschikbaar gemaakt en ook beschikbaar voor verschillende houtsoorten.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online Bouwtekening

AANBIEDING!

Met wel meer dan 10.000 handige bouwtekeningen