Zelf een schuur bouwen

Een houten schuur geeft een warme, natuurlijke uitstraling aan je tuin. Een schuur in de tuin is ideaal om je tuingereedschap, grasmaaier, fietsen en het speelgoed van de kinderen in op te bergen. Wanneer je een schuur gaat bouwen stel jezelf dan van tevoren de vraag welke functie de schuur gaat hebben en hoeveel ruimte je daarvoor nodig hebt.

Zelf-een-schuur-bouwenSinds er meer thuis gewerkt wordt zijn er ook genoeg mensen die een houten schuur bouwen om deze in te richten als comfortabele thuiswerkplek. Een schuur met een mooi design is het middelpunt jouw tuin. Hout is bovendien het makkelijkste materiaal om zelf een schuur mee te bouwen. Het bouwproces verloopt een stuk sneller dan wanneer je een stuur van steen zou bouwen. Een houten schuur is ook goedkoper dan een stenen schuur, helemaal wanneer je deze zelf bouwt. Dankzij de bouwtekeningen van Fred hoef jij het wiel niet opnieuw uit te vinden en bespaar je nog meer tijd en geld.

Weet je niet waar je moet beginnen met het bouwen van een houten schuur?

De complete bouwtekeningen van Fred bieden een uitkomst. Maak de keuze uit een model schuur wat precies bij de stijl en inrichting van jouw tuin past. De heldere handleiding neemt je stap voor stap mee in het bouwproces van de schuur. Door deze duidelijke instructies zijn de bouwtekeningen voor zowel de beginnende als de gevorderde klusser zeer goed bruikbaar. Informeer ook altijd even bij de gemeente of er een vergunning nodig is voor de schuur die je van plan bent om te gaan bouwen. In sommige gevallen is het niet eens nodig om een vergunning te hebben. 

Welke houtsoort kan ik het beste gebruiken?

Aangezien de schuur alle weersomstandigheden moet doorstaan is het belangrijk dat je de schuur goed onderhoud om te voorkomen dat het hout gaat rotten. Wanneer je kiest voor geïmpregneerd hout zal jouw schuur bestand zijn tegen regen, storm en zelfs sneeuw. Perfecte houtsoorten voor jouw schuur zijn douglas hout, hardhout, eikenhout vurenhout of red cedar. Mits je de schuur regelmatig schoonmaakt en behandeld met verf of beits. Dit verlengt de levensduur van jouw schuur. De bouwtekening van Fred is tevens voorzien van een handige materiaallijst. Zodat jij precies weet wat en hoeveel je nodig hebt, zo voorkom je dat je onnodig te veel materiaal koopt hierdoor bespaar je kosten.

Welk model past in jouw tuin?

Schuren zijn er in verschillende maten en modellen. Zo kun je de keuze maken uit een plat dak of een hellend dak. Ook een blokhut is een erg mooie toevoeging aan je tuin. Of ga je voor een traditionele kapschuur? Met een prachtige open voorzijde en een hellend dak wat vanaf de voorkant schuin naar de achterkant toe loopt. Een combinatie van een schuur met overkapping is ook prachtig. Tussen de bouwtekeningen zit altijd een ontwerp wat volledig aansluit bij jouw smaak. Je kunt dit ook combineren met een houten poort.

De voordelen van zelf een schuur bouwen

Of je nu een beginnende of ervaren klusser bent, dankzij de bouwtekening van Fred lukt het bouwen van je eigen schuur gegarandeerd. Het geeft veel voldoening om lekker met je handen bezig te zijn en zelf jouw droomschuur te maken. Vol trots zul jij de schuur tonen aan jouw vrienden en familie. Maar het zelf bouwen van een schuur heeft nog meer voordelen:

  • Het bespaart arbeidskosten
  • Volledige vrijheid in maatvoering en ontwerp
  • Als je de schuur op een later moment wilt uitbreiden is dit mogelijk
  • Sluit naadloos aan bij jouw tuin

Meer informatie over het bouwen van jouw droomschuur dankzij de praktische bouwtekeningen van Fred vind je hier. En het mooie is, wanneer jij Freds complete bouwtekeningen pakket besteld krijg je niet alleen de bouwtekeningen voor de schuur maar ook alle bouwtekeningen van Fred. Zo kun je zelfs tuinmeubels maken die helemaal passen bij de stijl van jouw tuinhuis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online Bouwtekening

AANBIEDING!

Met wel meer dan 10.000 handige bouwtekeningen