Zelf een houten poort maken?

Zelf-een-houten-poort-maken

Een houten poort is de toegang tot jouw terrein. Dankzij een poort voorkom je dat ongewenste gasten op jouw terrein kunnen komen. Het verkleint de kans op inbraken. Geef jouw gasten gelijk een welkom gevoel dankzij een prachtige zelfgemaakte poort met een warme uitstraling. Tip: denk goed na over de locatie van de poort, zorg dat je voor een locatie kiest waardoor je gemakkelijk de openbare weg kunt bereiken en die logisch is met betrekking tot de inrichting van jouw tuin. Stel jezelf bijvoorbeeld ook de vraag of er een auto doorheen moet kunnen? Je kunt ervoor kiezen om een poort kant en klaar te kopen of om een poort om maat te laten maken. Maar het is veel goedkoper en leuker om zelf een poort te maken. Zo kun je de poort ook geheel naar jouw wens maken.

Wil je zelf een houten poort bouwen maar weet je niet hoe je dit het beste kunt aanpakken?

Er zijn veel bouwtekeningen voor poorten online te vinden, helaas ook veel slechte waarbij de instructies niet duidelijk zijn en de maatvoeringen niet kloppen. Werken met een niet kloppende bouwtekening is erg frustrerend. Het kost je onnodig tijd en geld omdat je materialen koopt die je achteraf niet nodig blijkt te hebben. Dit gaat jou niet gebeuren dankzij de praktische bouwtekening voor een poort van Fred. De bouwtekening neemt je stap voor stap mee in het bouwproces, zo kan niet alleen de gevorderde maar ook de beginnende klusser succesvol een poort bouwen.

Houten-poort-zelf-maken-online-bouwtekeningKies een model en stijl voor jouw poort

Een houten poort kun je maken in verschillende soorten stijlen. Zodat deze zowel bij een landelijke als een moderne tuin past. Qua design kun je gaan voor een schuifpoort of een vleugelpoort met een of twee toegangsdeuren.

Welke houtsoort is geschikt?

Als je de poort tussen een bestaande schutting of tuinhek gaat plaatsen krijg je het mooiste resultaat als je voor de poort dezelfde houtsoort kiest als de schutting of het tuinhek. De houtsoorten douglas, grenen, vuren, red cedar en hardhout worden vaak gekozen voor poorten. Welke houtsoort het best geschikt is voor jou is afhankelijk van je budget en smaak. Qua onderhoud heeft de poort het nodig om minimaal een keer per jaar opnieuw geverfd of gebeitst te worden. Tip: kies bij het kiezen van beslag voor roestvrijstaal. Zou je namelijk stalen of verzinkte schroeven en beslag gebruiken dan zouden deze snel corroderen wat zelfs verkleuringen van het hout kan veroorzaken.

De voordelen van zelf een poort maken

Een poort die je zelf maakt zal je veel voldoening geven. Ook bespaar je veel geld doordat je geen arbeidskosten hebt. Dankzij een goede bouwtekening is het maken van een poort een ontspannende bezigheid. Er zijn nog meer voordelen:

  • Je kunt zelf het materiaal van jouw nieuwe poort kiezen
  • De afmetingen en het model zijn geheel af te stemmen op jouw wens
  • Je kunt zelfs de draairichting zelf kiezen
  • Hierdoor sluit jouw nieuwe poort naadloos aan bij jouw tuin en eventueel de bestaande schutting
  • Jouw zelfgemaakte poort geeft je een gevoel van bescherming en privacy
  • Een poort verhoogt blijvend de waarde van jouw woning

Ben je enthousiast en wil je direct aan de slag gaan? Meer informatie over het bouwen een houten poort dankzij de praktische bouwtekeningen van Fred vind je hier. Wil je ook jouw schutting of tuinhek zelf gaan maken? Geen probleem ook bouwtekeningen voor een schutting vind je in het complete bouwtekeningen pakket van Fred. En mocht je de smaak te pakken hebben dan kun je naar hartelust verder met verschillende Do It Yourself projecten. Het levenswerk van Fred bevat meer dan 10.000 bouwtekeningen en binnen een klik heb jij toegang tot al deze bouwtekeningen, lees er alles over.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online Bouwtekening

AANBIEDING!

Met wel meer dan 10.000 handige bouwtekeningen