Zelf een vuurtafel maken?

zelf-een-vuurtafel-bouwenEen vuurtafel is een echte sfeermaker die het hele jaar door voor gezelligheid zorgt. Een vuurtafel sluit je aan op gas en is daardoor erg veilig en gebruiksvriendelijk. Echt vuur zonder gedoe met hout in een houtkorf en het opruimen van houtskool.
Iedereen die rondom de vuurtafel zit zal genieten van de warmte. Een vuurtafel is een echte eyecatcher in je tuin en staat prachtig bij een mooie tuinset of loungebank.
Er zijn kant en klare vuurtafels beschikbaar die je zo kunt kopen maar het is natuurlijk veel leuker om zelf een vuurtafel te maken! Om de vuurtafel helemaal af te maken zou je er ook nog een stopcontact zelf in kunnen maken om bijvoorbeeld zo buiten optimaal te kunnen genieten van een draadloze speaker en of sonos systeem.

Waar vind je een goede bouwtekening voor een DIY vuurtafel?

Het nadeel van bouwtekeningen of DIY projecten die je op Pinterest vind is dat deze niet voorzien zijn van duidelijke instructies en dat de maatvoering vaak niet klopt. Dit levert een hoop frustratie, verspilling van tijd en geld op. De basis voor een goede en veilige vuurtafel is een goede bouwtekening. Dit gaat jou niet gebeuren, je hoeft het internet niet af te struinen naar een goede bouwtekening want de beste bouwtekening voor een vuurtafel is die van Fred. Voorzien van een helder stappenplan en zelfs een materialenlijst zodat jij precies weet wat jij bij de bouwmarkt in kan laden. Dit bespaart je een hoop tijd zodat jij direct aan de slag kunt met het maken van jouw eigen vuurtafel. Tevens ben je ervan verzekerd dat het ontwerp voldoende ruimte biedt voor de inbouwring gasslang en dat de gasfles mooi is weggewerkt. Je hoeft geen jarenlange ervaring te hebben om met deze bouwtekening aan de slag te gaan. Ook voor een beginner is de vuurtafel dankzij de heldere uitleg uitstekend te maken.

Bouwtekeningen kopen?De voordelen van het zelf maken van een vuurtafel

Do It Yourself projecten met hout geven altijd veel voldoening. Je zult trots zijn op de vuurtafel die je zelf gemaakt hebt en je zult vele avonden genieten van de schoonheid en warmte van de vuurtafel in jouw eigen tuin. Wanneer je de vuurtafel zelf maakt bespaar je veel geld en bovendien:

  • Ben je volledig vrij in de materiaalkeuze en het design van jouw vuurtafel
  • Zodat de vuurtafel naadloos aansluit bij de stijl van jouw tuin
  • Is de vuurtafel dankzij Freds bouwtekening erg sterk en duurzaam, je gaat er jarenlang plezier aan beleven

Is een zelfgemaakte vuurtafel veilig?

Als je gebruik maakt van een degelijk ontwerp zoals die van Fred dan is de vuurtafel veilig. Wat vaak mis gaat is dat er onvoldoende ruimte is voor de koppeling en de slang. Ook is er vaak onvoldoende ruimte om de gasfles goed te kunnen plaatsen waardoor deze beschadiging oploopt wat voor onveilige situaties zorgt. Dit voorkom je dankzij een degelijke bouwtekening. Tip: ga voor een klein formaat gasfles deze past makkelijk in de vuurtafel.

Welke houtsoort kun je het beste gebruiken?

Dat is afhankelijk van jouw smaak en budget. Heb je een wat lager budget dan kun je zelfs aan de slag met hout van oude pallets of steigerhout. Ga je voor een wat hogere kwaliteit hout dan kan vuren, berken, red cedar, hardhout of douglas hout een goede optie zijn. Het is belangrijk dat je de vuurtafel goed onderhoud. Dat doe je door deze minimaal een keer per jaar schoon te maken en opnieuw te verven of te beitsen. Gebruik je in de winter de vuurtafel wat minder? Bescherm deze dan met een speciale beschermhoes, zo beleef je nog langer plezier aan jouw vuurtafel.

Meer informatie over het bouwen een vuurtafel dankzij de praktische bouwtekeningen van Fred vind je hier. Je krijgt niet alleen de bouwtekeningen voor verschillende modellen vuurtafels maar je ontvangt alle bouwtekeningen die Fred ooit gecreëerd heeft. Zodat jij na het maken van de vuurtafel verder aan de slag kunt met nog meer prachtige ontwerpen voor zowel binnen als buitenshuis. Omdat een vuurtafel geen rookontwikkeling produceert kan deze zelfs onder een afdak geplaatst worden, bouwtekeningen voor overkappingen vind je ook in het complete pakket. Het zelf maken van houten meubels is een ontspannende hobby die veel voldoening geeft, lees alles over de praktische bouwtekeningen van Fred.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online Bouwtekening

AANBIEDING!

Met wel meer dan 10.000 handige bouwtekeningen