Zelf een carport bouwen?

Zelf-een-carport-bouwenDankzij een carport wordt jouw auto goed beschermd tegen hagelschade. De lak van je auto blijft langer mooi want zelfs regen, hars van bomen, uitwerpselen van vogels en zonlicht kunnen een negatief effect hebben op jouw autolak.Hierdoor bespaar je op onderhoudskosten omdat je minder snel last hebt van roestschade. Wanneer je een hek plaatst voor jouw carport is de auto ook nog eens beter beveiligd tegen diefstal en vernieling.

Sommige verzekeraars geven zelfs korting op je verzekering als je een carport hebt. Bovendien stap jij altijd droog je auto in. Je kunt een carport laten bouwen of zelf bouwen. Wanneer je zelf een carport bouwt bespaar je enorm op de kosten.

Wil je zelf een carport bouwen maar weet je niet hoe je dit het beste kunt aanpakken?

Het bouwen van een carport is niet ingewikkeld als je maar gebruikt maakt van een goede bouwtekening. Het nadeel van gratis online carport bouwtekeningen is dat ze vaak niet voorzien zijn van de juiste maatvoeringen en incompleet zijn. Bespaar tijd, geld en voorkom frustratie door direct te kiezen voor een praktische zeer complete bouwtekening die je stap voor stap meeneemt door het proces van het bouwen van een carport. De bouwtekening voor verschillende modellen carports van Fred zijn zelfs voorzien van een een handige materiaallijst. Zodat jij precies weet wat en hoeveel je nodig hebt zonder onnodige kosten te maken. De bouwtekeningen zijn zowel voor beginners als gevorderden geschikt, ze zullen je altijd een prachtige carport opleveren.

De voordelen van zelf een carport bouwen

Een carport bouwen is een project wat je veel voldoening zal geven. Het is erg ontspannend om met je handen bezig te zijn terwijl je de geur van het hout ruikt. Je zult trots zijn op het eindresultaat. Maar er zijn meer voordelen aan het zelf bouwen van een carport:

  • Geen dure ontwerpkosten en geen arbeidsloon waardoor je goedkoper uit bent
  • Volledig vrij in de afmeting en het design van de carport
  • Daarnaast verhoogt een carport, blijvend, de waarde van jouw woning

Welk type carport past bij mijn woning?

Dat is voor een groot gedeelte afhankelijk van de beschikbare ruimte. Je kunt een bijvoorbeeld een carport plaatsen tussen de garage en de woning of tussen 2 woningen in. Of ga voor een zijaanbouw carport waarbij de dakconstructie rust op een van de lange zijdes en op twee staanders. Maar als je meer ruimte hebt kun je ook kiezen voor een vrijstaande carport die volledig op 4 staanders rust. Een plat of puntdak behoort ook tot de mogelijkheden. Ben je van plan om naast je auto ook nog een motor of camper te stallen onder de carport? Dan kan een dubbele carport de uitkomst bieden.

Welke houtsoort is het meest geschikt?

Welke houtsoort je kiest voor de overkapping is afhankelijk van je budget en smaak. Je kunt gaan voor grenenhout, vurenhout, douglas hout, red cedar of hardhout. Maar als je voor een goedkopere optie wilt gaan is zelfs steigerhout geschikt. Verleng de levensduur van jouw carport door deze goed te onderhouden en deze regelmatig in de verf of beits te zetten.

Heb ik een vergunning nodig als ik zelf een carport ga bouwen?

Wanneer de oppervlakte van de carport niet groter is dan 30 vierkante meter in totaal en de hoogte niet meer dan 3 meter bedraagt mag je over het algemeen een carport zonder vergunning bouwen. Voor carports boven deze afmetingen heb je in de meeste gevallen een vergunning nodig. Check dit voor de zekerheid altijd bij de gemeente waarin je woonachtig bent.

Bouwtekening-van-Fred-kopenMeer informatie over het bouwen een carport dankzij de praktische bouwtekeningen van Fred vind je hier. Bestel jij de carport bouwtekeningen van Fred? Dan ga jij gegarandeerd zonder frustratie een mooie carport bouwen. Het mooie aan het bouwtekeningen pakket is dat het nog heel veel meer bouwtekeningen bevat zowel voor projecten in de tuin zoals tuinmeubelen tot meubel bouwtekeningen voor binnen. Je krijgt al deze bouwtekeningen in een compleet pakket, zodat jij ook na je carport lekker door kunt klussen. Lees er alles over.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online Bouwtekening

AANBIEDING!

Met wel meer dan 10.000 handige bouwtekeningen