Voederhuisje zelf maken

Voederhuisje-bouwtekening

Een voederhuisje zelf maken? 

Met behulp van een goede bouwtekening kun je gemakkelijk zelf een voederhuisje maken. Het is in de winter vaak lastig voor vogels om aan voedsel te komen. Zeker wanneer het vriest en de grond bevroren is. Je kunt de vogels helpen door middel van een leuk zelf gemaakt voerhuisje. Het is immers ook nog eens gezellig en een leuk gezicht als je naar buiten kijkt en de vogels lekker ziet eten.  

Is het goedkoper op dit zelf te maken?

In de meeste gevallen is het ook nog iets voordeliger om zelf een voederhuisje te gaan maken. Je kan deze soms ook kant en klaar kopen, maar vaak voldoen ze net even niet aan je wensen. Je wilt in de meeste gevallen toch zelf net even iets anders. Vaak kun je bepaalde modellen kiezen zoals bijvoorbeeld een modern of klassiek voederhuisje. Je maakt het dus is de stijl van je eigen tuin en omgeving. Daardoor creëer je toch een eigen unieke stijl en heeft niemand anders hetzelfde voerhuisje voor de vogels!

Welk houtsoort kan ik gebruiken?

Het is aan te raden om een hard en goed houtsoort te gebruiken, wanneer je dit buitenshuis gaat gebruiken. Er zijn erg veel houtsoorten, maar let er wel goed op dat deze geschikt zijn voor buiten. Je wilt immers niet dat je mooie zelfgemaakte voederhuisje snel gaat rotten of verweren. Het is aan te raden om het met douglas hout te gaan maken of een ander sterk houtsoort. Douglas hout is een hardere houtsoort en tevens geschikt voor buiten. 

Je kunt het beste voor een voederhuisje zelf ook nog een aantal natuurlijke producten aan toe voegen zoals bijvoorbeeld mos en takjes. Let ook op wanneer je een voederhuisje aan het maken bent dat je er een opstaand randje op maakt, omdat het voer er anders uit kan gaan waaien. 

Meer informatie is te zien in het complete bouwtekening pakket van maar liefst 10.000 goede bouwtekeningen inclusief materialenlijsten. Mis deze actie niet. Er is een beperkte oplage beschikbaar en het complete uitgebreide pakket is nu maar €67,-. Klik hiernaast op de afbeelding voor meer informatie over het bouwtekening pakket. Er zitten ook een aantal bonus gedeeltes bij inbegrepen wanneer je direct gaat bestellen. 

Hoe hoog is het beste voor het voederhuisje?

Wanneer je zelf een voederhuisje gaat maken is het handig om te weten hoe hoog je deze gaat maken. Meestal zijn de afmetingen tussen het voer plateau en het voederhuisje ongeveer anderhalve meter boven de grond. Je kunt deze ook vast zetten op een zelfgemaakt statief of zelf vastmaken in de grond. Zorg er voor wanneer je het vast gaat maken in de grond dat je eerst het hout goed gaat behandelen. Dit is erg belangrijk. Je wilt niet dat het snel kapot gaat en bijvoorbeeld kan gaan rotten. Je kunt er ook voor kiezen om een vogelhuisje te gaan maken zonder paal en bijvoorbeeld ophangen aan de gevel of schutting. In sommige gevallen worden de zelfgemaakte voederhuisjes ook gemonteerd aan een boom.

Een veilig gevoel voor de vogels

De kans is klein dat het voer of drinken gaat bevriezen, maar het kan altijd. Dus zorg dat deze wel minimaal 1,5 meter van de grond is. De vogeltjes kunnen dan veilig eten van het voederhuisje zonder dat al het lekkere eten is bevroren. Let ook op dat het voederhuisje niet te dicht bij de hoogte van de schutting komt te staan vanwege bijvoorbeeld katten of andere dieren die je er liever niet in wilt hebben!

Niet alleen in de winter?

Een voederhuisje is gelukkig niet alleen voor de winter. Je kunt hem het hele jaar door gebruiken. Je hebt er zelfs een soort seizoenen voer voor bij verschillende dierenwinkels. Er komt steeds minder groen in de steden, daardoor komen de vogels ook een tekort aan voedsel. Het kan dus geen kwaad om het voederhuisje ook in de zomer of najaar te laten staan. Je kunt je gaan verdiepen in verschillende eetgewoontes van de vogels en het voer daar op aanpassen. Nogmaals zelf een voederhuisje maken doe je gelukkig niet voor niks. Je kunt de volgende soorten vaak in je vogelhuisje aan treffen: De merel, spreeuw, zanglijster en roodborstjes. De standaard huismus, vink en de groenling kun je ook vaak tegen gaan komen. 

Zelf-een-voederhuisje-maken
voederhuisje-maken-bouwtekening

Meer informatie?

Je kunt voor meer informatie op de onderstaande link klikken. Het complete bouwtekening pakket van maar liefst 10.000 bouwtekeningen is beschikbaar gemaakt voor de echte klusser. Voor elke klus is er wel een goede bouwtekening. Van overkapping tot een vogelhuisje die je zelf kunt gaan maken. Wanneer je via onderstaande link besteld krijg je er ook nog een aantal bonus pakketen gratis bij. Dit is een beperkte actie en is geldig zolang de voorraad strekt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online Bouwtekening

AANBIEDING!

Met wel meer dan 10.000 handige bouwtekeningen