Zelf een stal bouwen of zelf een schuilstal bouwen

Zelf-een-shuilstal-maken-bouwtekeningPaarden en vee vinden het heerlijk om buiten te lopen. Toch is het aan te raden om voor jouw dieren een schuilstal te bouwen. Zodat ze droog en uit de wind kunnen staan wanneer het regent, stormt of sneeuwt. Op deze manier blijft ook het voer in de schuilstal droog. Dit zal de gezondheid van jouw dieren ten goede komen. Voer waar namelijk zand of modder tussen zit kan ernstige gezondheidsproblemen zoals koliek veroorzaken.

 Als je zelf een paard of vee hebt kun je enorm veel kosten besparen door zelf een stal of schuilstal te bouwen. Een goede schuilstal is onmisbaar voor jouw paard.

Wil je zelf een stal bouwen maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen?Zelf-een-stal-maken-een-goede-bouwtekening

Een wat groter project zoals een stal kan overweldigend zijn om aan te beginnen. Door alle online beschikbare tekeningen kun je overprikkeld raken. De gratis tekeningen die beschikbaar zijn zorgen vaak voor verwarring doordat de maatvoeringen die erop vermeld staan incompleet of onjuist zijn. Een onjuiste bouwtekening levert veel frustratie op en kost veel tijd en geld omdat er materiaal verspild wordt. Dit gaat jou niet gebeuren. Een bouwtekening van Fred is namelijk voorzien van een handige materiaallijst waardoor jij niet zelf hoeft na te denken over wat je nodig hebt. Ook is de bouwtekening uiteraard voorzien van de juiste maatvoeringen. De bouwtekening neemt je stap voor stap mee door het bouwproces zodat zelfs beginnende klussers eenvoudig zelf een stal kunnen bouwen. Ook voor gevorderde klussers zijn de bouwtekeningen van Fred zeer geschikt.

Welke houtsoorten kun je het beste gebruiken?

Dit is voor een groot gedeelte afhankelijk van jouw eigen smaak en budget. Heb je al een houten hekwerk staan? Dan is het erg mooi om voor de (schuil)stal te kiezen voor dezelfde houtsoort. Een goede houtsoort keuze voor een stal zijn onder andere douglas hout, hardhout, eikenhout vurenhout of red cedar. Omdat de stal weer en wind zal moeten doorstaan kun je ook voor geïmpregneerd hout kiezen of je kunt het hout behandelen met beits. Het is belangrijk dat je de schuilstal op een stevige ondergrond gaat bouwen. Je kunt hiervoor kiezen uit verschillende opties zoals betegelen of bestraten maar je kunt ook kiezen voor het gebruik van rubberen matten.

Bouwtekeningen kopen?Heb je een vergunning nodig voor het bouwen van een stal of schuilstal?

Voor het bouwen van een normale stal heb je over het algemeen een vergunning nodig. Wanneer het gaat om het bouwen van een schuilstal heeft iedere gemeente zijn eigen regels. Wanneer de schuilstal binnen bepaalde afmetingen blijft is het in sommige gemeenten mogelijk om een schuilstal te bouwen zonder vergunning. Informeer hiervoor altijd bij jouw eigen gemeente voordat je gaat bouwen.

De voordelen van zelf een houten (schuil)stal bouwen

Je zult nog trotser zijn en een zeer voldaan gevoel hebben als je jouw paard ziet schuilen in jouw zelfgebouwde stal. Jouw paard zal je dankbaar zijn. Er zijn nog meer voordelen aan het zelf bouwen van een stal:

  • Je bespaart duizenden euro’s wanneer je geen arbeidskosten hebt.
  • Je bent helemaal vrij in de maatvoering en het design, dit kun je helemaal afstemmen op jouw smaak en de behoeftes van jouw paard of ander vee.
  • Een schuilstal komt de gezondheid van jouw paard of vee ten goede. Hiermee bespaar je op de lange termijn dus ook op dierenarts kosten.

In het complete bouwtekeningen pakket van Fred zijn ook bouwtekeningen voor hekwerk en voederbakken met een afdak opgenomen. Zo maak jij jouw stal, dressuurbak en wei helemaal af. Lees alles over het complete bouwtekeningen pakket van Fred wat ruim 10.000 bouwtekeningen bevat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online Bouwtekening

AANBIEDING!

Met wel meer dan 10.000 handige bouwtekeningen