Zelf meubels maken

Wanneer je zelf meubels wilt gaan maken is het bouwtekening pakket van Fred erg handig. Vaak heb je een goede reden om zelf meubels te gaan maken. Je wilt namelijk goede en mooie kwaliteit hebben en natuurlijk geen goedkope ”rotzooi”. Je kunt dus ook de afmetingen geheel zelf bepalen wat bij je eigen stijl past. Ook de kleur of het materiaal wat je zelf wilt hebben zoals de verschillende houtsoorten. 

zelf-meubels-maken

Voor relatief minder geld krijg je toch meestal wanneer je lekker kunt klussen en een goede bouwtekening hebt een mooi resultaat. Het is natuurlijk ook heel erg leuk om zelf je eigen meubels te maken dan standaard in de winkel te moeten gaan kopen. Je gaat een aantal korte handige en belangrijke tips lezen in dit artikel. Je kunt deze gebruiken om zelf aan de slag te kunnen gaan met het maken van je eigen meubelstukken. 

Een goede bouwtekening!Bouwtekening-van-Fred-kopen

Goede bouwtekeningen zijn erg belangrijk en moeten duidelijk zijn voor elke klusser! Wanneer je zelf meubels gaat maken is dit uiteraard ook erg aan te raden om een bouwtekening uit te zoeken die aan je wensen voldoen. Bestudeer de bouwtekening grondig en volg de stappen voordat je écht aan de slag gaat met klussen. 

Je kunt een goede bouwtekening meestal herkennen doordat er een materialist bij zit en duidelijk vermeld staat wat je precies nodig zal hebben voor de klus. Denk hier ook aan voor soorten beits, verf of bijvoorbeeld spijkers of schroeven. Je kunt gemakkelijk met de lijst naar de bouwmarkt en zo toch alles in één keer aanschaffen. 

zelf-een-tafel-maken

Het juiste materiaal en de afwerking

Er zijn verschillende vragen die je jezelf moet gaan stellen voordat je gaat beginnen met klussen. Welk houdsoort wil je gebruiken? Welke dikte moet die zijn? Gaat het meubel binnen of buiten staan? Wat vind je mooi om te gaan maken? Er zijn erg veel vragen, maar stel deze echt eerst aan jezelf voordat je zelf een meubel gaat maken. De afwerking kun je bijvoorbeeld ook maken met een metaalsoort of aluminium. Zo krijg je net even een iets betere afwerking en kun je een eigen creatie er aan mee geven voor net even iets exclusievere kwaliteit. 

Zelf gemaakte meubels worden ook vaak geschilderd. Sommigen werken het af met olie of beits. Verven is ook een mooie oplossing en word vaak gedaan. Je kunt ook bijvoorbeeld kiezen om deze te behandelen met olie en een unieke uitstraling te creëren.

Goed gereedschap is erg belangrijk

Meubels maken is erg handig met goed gereedschap. Ze zeggen altijd niet voor niks goed gereedschap is het halve werk! Het is erg belangrijk dat je het basisgereedschap hebt liggen en zelf ook een beetje van klussen houdt. Je moet dus altijd zelf ook dan wel plezier in het klussen hebben. Anders kun je er beter mee stoppen! 

Wanneer je kiest voor de hardere houtsoorten is het gebruiken van elektrisch gereedschap erg handig en zeker aan te raden in plaats van hand gereedschap. Dit verhoogt de kwaliteit van het maken van een meubel. Wanneer je gebruik gaat maken van schroeven kun je ze eerst maar beter even voorboren!

Je werk opruimen

Het is ook echt aan te raden om als je klaar bent met klussen je werk toch op te gaan ruimen. Er kan immers veel rommel van komen. Wanneer je bijvoorbeeld gaat vrezen of zagen komt er veel houtstof in de lucht en is slecht voor je luchtwegen wanneer je er te lang in zit. Veeg dit niet op, maar doe dit met een stofzuiger, omdat er anders veel teveel stof deeltjes in de lucht gaan dwarrelen. Je gereedschap opruimen is ook belangrijk, omdat je het uiteindelijk weer makkelijker kan terugvinden en dus snellen kan klussen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online Bouwtekening

AANBIEDING!

Met wel meer dan 10.000 handige bouwtekeningen